28 February 2018

World Rare Disease Day

Setiap tahun di penghujung bulan Februari merupakan World Rare Disease Day. Dan harini 28 Februari, adalah hari untuk korang semua harus tahu keberadaan kami yang 'istimewa' ni. For the record, 1 daripada 20 orang manusia tergolong dalam rare disease dan dalam dunia ni ada lebih 7 RIBU jenis rare disease!

Berdirinya Ayu disini (nampak keee Ayu tengah berdiri ni.. ) mewakili golongan pesakit Vitiligo. Kami yang disahkan dengan Vitiligo mempunyai tona kulit tak sekata, bertompok-tompok sebab badan kami tak mampu menghasilkan pigment kulit yang beri warna kulit macam manusia normal.


Kulit kami cuma tak ada warna disesetengah bahagian badan. Tu ja. Vitiligo tak sakit, tak berjangkit, tak gatal, tak bagi kesan pun pada aktiviti fizikal kami melainkan mental kami saja yang selalu terkesan dengan kata kata daripada mulut yang takda insurans! Malah kami sering jadi mangsa jurujual tak bertanggungjawab, tak beretika yang selalu ambil kesempatan atas keadaan ni.

Tak ada siapa yang boleh tutup mulut orang lain dan tak ada siapa boleh kawal apa orang lain nak buat melainkan diri sendiri.

So harini, Ayu menyeru kepada semua yang senasib dengan Ayu, 
Jangan sedih, Jangan takut,Jangan kecewa,
Tuhan pilih kita, kita teristimewa,
Kelak disyurga kita berseri, bahagia,
Andai didunia sementara kita sabar dan redho dengan ujian dariNya.

Dikesempatan ini, Ayu nak zahirkan rasa cinta dan sayang yang tak berbelah bahagi terutama sekali kepada suami tercinta a.k.a best friend till jannah Raja Yusaini, ucapan cintan cintun baca kat whatsapp ja la noh. Satgi tulis kat sini orang muntah hijau. hahahaha

buat mak, abah, Ahmad Fardeal, Mustaqim Muhammad Siti Faeznur Siti Nadiah Siti Najihah Muhammad Ahmad Aiman Sepekk tak ada siapa pun kat dunia ni yang boleh gantikan hampa semua.

Tak lupa jugak keluarga mertua Engku Atuk Yusniza Raja Yusop Raja YusnizanRaja Yusnizam Nor Azira Said Hezree yang terima Ayu seadanya dan tak pernah sekali pun persoalkan fizikal dan penyakit Ayu!

Moga Allah sentiasa merahmati kita sekeluarga.

Siapa family & friends yang tergolong dalam rare conditions? Klik:
World Rare Disease Day
untuk View & Share video ni (cari Ayu kat 02:18 )
Tag diorang dan ceritakan pada dunia betapa istimewanya dia. 

23 February 2018

Bayar bil & Beli Topup, Dapat Rebate!

Selama ni bayar bil air, bil letrik, bil phone, topup second number... Pernah dapat rebate tak? Tak pernah kan. Kali ni Ayu nak share satu sistem bila uols bayar bil atau beli topup, uols dapat rebate. Weeeehu!

Jangan risau!
Ni bukan skim cepat kaya, labur sampai lebuh ataupun MLM. Sistem Mypay2u ni diperkenalkan oleh syarikat MyShop Marketing Sdn Bhd yang didaftarkan di alamat Suite 12B-9, 12B Floor, Wisma Zelan, No 1, Jalan Tasik Permaisuri 2, Bandar Tun Razak, 56000 Kuala Lumpur, Malaysia. 

Mypay2u ni lebih kurang macam Jompay dalam online bankin kita tu. Bezanya, dengan mypay2u kita boleh dapat rebate daripada perbelanjaan kita. Setakat ni, dengan mypay2u kita boleh topup hampir semua rangkaian yang ada dalam Malaysia:



Dengan mypay2u jugak kita boleh bayar bil-bil ni:





Dari masa ke semasa, ada banyak lagi yang akan ditambah dalam senarai. Lepas ni nak bayar insurans kereta, voucher tesco, aeon semua boleh dapat guna mypay2u. Senang kan? Bayar kat satu tempat je semua. Dapat rebate pulak tu!

Paling best yang uols kena tau, nak guna mypay2u ni cuma daftar guna email je. and it is FREE! PERCUMA!

PENDAFTARAN

1. Klik link bawah ni dan terus isi maklumat ringkas yang diminta
Daftar Mypay2u PERCUMA

2. Check email yang uols daftarkan tadi, dan tekan link verification untuk aktifkan akaun. Lepastu boleh login guna email. Password adalah nombor telefon yang uols daftarkan bermula dari 601********

3. Dah boleh mula guna mypay2u!

CARA GUNA MYPAY2U

1. Deposit cash di mesin atau transfer online minimum RM50 ke akaun 
SYARIKAT MYSHOP MARKETING SDN BHD
514365654859 (Maybank)
Ambil gambar resit atau screenshot bukti transaksi

2. Login mypay2u macam biasa

3. Di bahagian Menu - klik Wallet > Spending Wallet > Reload


4. Isikan berapa jumlah wang yang kita transfer tadi dan upload slip bankin atau screenshot transaksi tadi. Masukkan password uols. Dan klik 'Request'. 


Pengesahan akan dibuat setiap hari pada pukul 9am dan 3pm kecuali hari Sabtu Ahad. Kalau uols bankin pukul 7am, insyaallah sebelum pukul 9 dah masuk dalam e-wallet uols. Jangan lupa. Hari Sabtu Ahad cuti tau. So hari Jumaat reload cukup cukup. 

Jangan risau, setiap transaksi yang gagal, pending dan berjaya uols boleh tengok di bahagian history. Kat bawah ni contoh Ayu reload RM50 masuk dalam akaun. Lepas tu, boleh terus guna untuk bayar bil atau beli topup bila bila pun boleh termasuk hari cuti. Janji dalam e-wallet baki mencukupi.

Bank in RM50, guna RM50.
Bank in RM 300, guna RM300.
Jangan risau. Tak ada caj tambahan apa apa pun. Kalau ada masalah, boleh terus call hotline company 03-9174 7199


REBATE & INCENTIVE

Part paling ditunggu tunggu kan? hehehe
Jumlah rebate tak sama tau. Kat bawah ni contoh Ayu topup RM10 untuk Umobile, Celcom & Maxis. Haaa, nampak? Keluar duit RM30, dapat rebate RM1.20. Siapa nak bagi kan. Selama ni topup tak dapat apa apa pun. Ini baru topup, kalau bayar bil astro, bil letrik, bil air yang ratus ratus tu. Agak agak berapa ringgit rebate kita boleh dapat?

Guna sendiri boleh, nak jual topup & buat servis bayar bil untuk jiran pun boleh! Tak payah jiran keluar rumah jauh jauh nak bayar bil. Kita pun.... kaching! Rebate terkumpul cukup RM50 boleh cashout ke bank kita.



Ada lagi part laaaaagi best!
Selain rebate, uols boleh dapat incentive kalau perkenalkan family & friends sama sama register mypay2u. Haaa, Siapa dah register, komen kat bawah entri ni. Ayu bagitau part incentive ni pulak. hehehehe.

Best tak?
Kalau best, share dengan kengkawan uols!

22 February 2018

Review Ikhlas: e-book Mommy Hana memang ohsem!

Hai!

Ayu nak share 'gajet' terbaru Fateh. hehehe. Mujur belum beli mp4 lagi. Biasalah budak budak sekarang. Umur belum setahun dah pandai demand nak smartphone. Masa Fateh lahir dulu Ayu sukaaa sangat layan video video anak cerdik Tomok, si Arrian tu. Pandai sungguh dia. Petah bercakap serba serbi pandai belajar guna tab. So bila Fateh lahir, niat Ayu jadikan Fateh macam Arrian la kononnya.

Syaratnya ada limit dan Ayu akan tengok & enjoy the videos sama sama dengan Fateh. Sebut sama sama. Nyanyi sama sama. Tapi selalunya terbabas. Biasalah uols bila anak respon cecomel dengan video, mak bapak pun excited enjoy. Tetiba dapat panggilan dari customer, kadang tu Ayu tinggal berdua kat rumah time nak masak Fateh cranky. Antara jadi punca laa Fateh berlama lama tengok gajet. Haih.

Ayu tak nafi, Fateh belum umur setahun dah kenal abc, colors & 123. Walaupun belum pandai cakap, tapi Fateh respon dengan tepat bila Ayu soal. Problem gajet ni mula bila Fateh masuk umur 2 tahun. 

Ten.. Ten.. Tennn...

Omputih kata bila anak masuk umur 2 tahun ni fasa 'terrible two'. Sebab masa ni emosi anak anak dah mula develop. Siapa ada anak, memang faham sangat bab tantrum ni. Bila Fateh tak puas tengok phone, dia punya mengamuk boleh terbalik rumah! Kadang kadang berjaya laa trick pujuk alih perhatian Fateh dengan benda lain, kadang kadang tak menjadi jugak. 

Image may contain: 1 person

Tapi sejak ada e-book Mommy Hana ni... Ayu dah boleh tarik nafas panjang! Alahmdulillah. Alhamdulillah. Alhamdulillah. Masih belum terlambat lagi Ayu nak didik Fateh jangan nak melekat dengan phone. Ayu pun dah boleh layan pm customer dengan tenang dengan adanya e-book ni. 

E-book Mommy Hana ni mudah sangat nak guna. Buttons & functions dia simple sangat nak faham. Even Fateh ambil tak sampai setengah hari dah terer guna on sendiri. Basically e-book Mommy Hana ada ABC, 123, colors, shape, animals, transportations, things... banyak lagi! Ada 2 bahasa: BM & BI. Part animals tu siap ada bunyi lagi. Ayu pun excited join Fateh belajar. Siap ada button lagu kanak-kanak tau.

No automatic alt text available.

E-book Mommy Hana bukan ajak anak sama sama sebut je, ada quiz button jugak macam Fateh tengah jawab ni. Ada soalan, dan Fateh akan jawab dengan tekan pada jawapan. Tekan dengan jari pun boleh walaupun dapat freegift pen dan marker pen sebagai alat bantuan. 

Impressive! Tak sampai seminggu Fateh boleh jawab semua soalan yang. Yang Fateh dah terer tu no wonder la. Tapi ada banyak lagi sebenarnya yang Fateh belum belajar ada dalam e-book Mommy Hana. Tak sampai seminggu dah khatam! Otak budak2 betul la kan. macam span! 


Ada yang lagi lagi lagi best dalam e-book Mommy Hana jugak ada bacaan surah2 lazim, doa2 harian & belajar wuduk & solat! Mudah betul dengan e-book Mommy Hana. Ayu rasa ni adalah antara yang terbaik nak dijadikan hadiah untuk siapa yang baru bersalin. 

Ayu beli E-book Mommy Hana dengan harga RM69. Harga asal RM99. Tengah promosi lagi ni. Siapa berminat boleh terus contact/whatsapp 
Kak Alya 012-7373753

Pesan Ayu, dari awal seboleh bolehnya jangan mula bagi phone pada baby. Walaupun untuk education. Kesan yang TAK baik lagi banyak dari kesan yang baik. Ayu sendiri dah rasa. Jangan jadi macam Ayu ambik jalan pintas nak ajar anak. Ada banyak cara lagi ada selain ajar guna smartphone. Anak ni, sebenarnya dia nak kita main sama sama dengan dia. Tak lama pun, dapat main sesama 30 minit boelh tengok macamana happy mood anak boleh pegi satu hari tu. Yang penting quality. 

Sama sama kita improve skill parenting kita ok? ;)

11 February 2018

Strongman Challenge Tuaran, Sabah - 3&4 Mac 2018

Encik suami Ayu ni aktif dengan sukan strongman sejak 2015 lagi. Tapi ye la masa tu kekangan masa bekerja mengkayakan orang lain macam nak mati. Sekarang bila dah start kerja masa sendiri ni, mula laa dia serius join pertandingan sana sini. 

Mula mula Ayu sendiri tak sangka sampai tahap ni dia punya serius. Tiap kali dia ada training, ada masa Ayu turun laa jadi penonton. Support. Walaupun masa dia training tu sibuk dengan handphone sendiri dan main aci ligan dengan Fateh. Hahaha. Sebelum ni pun encik suami join pertandingan yang dekat dekat je.

Tahun 2018, tahun gemilang laa buat dia. Awal bulan haritu dapat top 5 (no.4) dalam event strongman challenge flip tayar 200kg di Batang Kali haritu. Meh tengok sini:


Image may contain: 5 people, people smiling, people standing and outdoor

Yang paling tak sangka rezeki encik suami ditaja oleh ATF Sport Taping bila dia nekad nak masuk strongman challenge di Tuaran, Sabah 3&4 Mac 2014. Alhamdulillah! Yang ditaja dia seorang. Jadinya ke Sabah nanti dia seorang je laa. Sobs3. Tak ada rezki Ayu nak join terbang sekali. Lagipun diorang kat sana dah set sesama atlit tong tong untuk penginapan. Takpelah. Ai is redho. Tapi makesure kena menang tau! Next game kita planning elok elok pergi 1 family.

siapa kenal sebelah encik suami tu? Kalau nak tau tu player ragbi Malaysia.
Bigboss ATF Sport Taping. 

Ayu & Fateh sentiasa doakan. Eh! Baru 11 Februari daaa. Hahaha. Gaya buat ucapan macam dah nak terbang ke Sabah malam ni. Apa apaun, start harini dah kena ada doa kemenangan & dipermudahkan urusan kat sana. Uols yang baca post Ayu ni, doakan sama kejayaan encik suami kat sana nanti eh!

Image may contain: one or more people and outdoor

Kat lengan encik suami bertempek warna warni tu nanti Ayu story lain k. Sangat sangat berguna tau benda tu. 

Giveaway : Travel Totebag by Ana Suhana

Giveaway : Travel Totebag by Ana Suhana


Bismillah. 
Harap harap ada rezeki Ayu tambah koleksi totebag! hehehe Jom rama ramai join GA dari Ana Suhana! Nak join, klik banner tau.

HADIAH :
5 orang pemenang akan mendapat sebuah Totebag bertemakan travel (tempat-tempat menarik di dalam atau luar negara) dan sebatang pen perfume!

04 February 2018

Mingle & Pitch Program - Malaysian Rare Disorders Society

"be thankful for what you have, you'll end up having more. 
If you concentrate on what you don't have, you will never ever have enough"

Ceritanya, Ayu follow rapat facebook Doktor Rusyainie. So daripada posting beliau, dia share pulak post tuan Syed Azmi. Daripada sini lah Ayu dapat tau pasal event Mingle & Pitch ni. Terkinja kinja lah Ayu text person in charge walaupun eventnya besok. Risau jugak tempat penuh ke apa kan. 

Masa text tu, Ayu bagitau yang Ayu adalah pesakit Vitiligo. Is Vitiligo community included in this society? Dan Ayu tersangat lah happy bila diorang sangat mengalu-alukan kedatangan Ayu.

No automatic alt text available.

Macam tiba tiba je eh?
Tak lah. Sebenarnya kalau uols nak tau, 28 Februari adalah World Rare Disease Day. So event ni berlangsung sempena kempen ni la sepanjang bulan Februari. 

Image result for world rare disease day

Terima kasih buat cinta hati Raja Yusaini yang beri keizinan Ayu pergi jugak event ni. Kalau tak asalnya nak pergi sefamili, tapi sebab selsema Fateh makin teruk pulak harini. Jadinya terpaksa dikuarantin.

Ayu sampai awal sikit sebelum program bermula. Sempat tolong ikat belon duduk sebelah 'makcik'. Bercerita tentang arwah cucunya, salah seorang pesakit yang tergolong dalam rare disorders, cabaran dan perjuangan beliau. Dan Ayu pun sempat cerita serba sikit apa yang Ayu pernah lalui dengan Vitiligo. 

Lepas habis sembang, ada orang panggil 'makcik' ni "Dato.. Dato..."
Baru laa Ayu tau sebenarnya beliau adalah adalah Dato' Hatijah Ayob, presiden Malaysian Rare Disorders Society (MRDS). Hahahaha. My Bad. Tak sempat nak selfie pun dengan orang penting ni. *tepuk dahi*. She's very very humble. Adore her so much! Sampai sekarang teringat ingat lenggok manisnya percakapan Dato'. Boleh bayang dah macamana Dato' cakap dengan anak cucu penuh kasih sayang.

Image may contain: 4 people, people standing, shoes and outdoor

Dan sempat jugak having conversation dengan Ainaa, one of the pitchers. She's fighting with muscle progressive disease - Spinal Muscular Atrophy (SMA). Tapi, jangan pandang sebelah mata. Hebat orangnya. Kagum dengan usaha Ainaa hasilkan kraf yang terrrrsangatlah comel comel even orang yang sihat sempurna fizikalnya akan tercabar dengan kemampuan Ainaa. Sebab keterbatasan Ainaa nak bergerak, dia tak mampu nak bekerja macam orang lain. So Ainaa deside untuk jadi freelance artist.

Check her Ig here:
Sumpah cantik cantik gilaaaa hasil tangan Ainaa! 

Image may contain: 2 people, people smiling, people sitting and outdoor
Image may contain: 1 person
cantikkkkk kan? Geram rasa nak beli semua!
Ada lagi beberapa booth lagi tadi yang sajikan hasil seni masing masing. Semuanya dijual dengan harga tak masuk akal kalau nak dibandingkan dengan usaha diorang buat benda berseni. Masa ni orang tengah busy set up tempat. Sempat sembang dengan Ainaa ja sebab booth dia ja yang dah complete masa tu.

No automatic alt text available.

Tak lupa Ayu dapat kenal dengan very lovely & cheerful person, Nadia. Antara orang penting dalam program ni. 

Image may contain: 2 people, people smiling, selfie and close-up

Dapat bertentang mata pulak dengan aktivis terkenal tanah air, Syed Azmi. Havoc & ceria habis laaa event siang tadi sebab tuan Syed Azmi jadi emcee. Sekarang ni bila baca posting Facebook dia, aku ni dah terbayang bayang macam dia tengah bercakap pulak. Ahahaha. Kata kata semangat yang diorang bagi kat Ayu takkan pernah Ayu lupa. Terima kasih!

Image may contain: 2 people, people smiling, glasses and close-up

Ringkasnya program tadi Ayu dapat kenal ramaiiii kawan baru yang tergolong dalam 'rare disorders'. Nak sebut satu satu... neurofibromatosis, phelan mcdermid, spinal muscular atrophy, osteogenesis imperfecta, achondroplasia... tergeliat lidah! Semuanya berpeluang share pasal diri masing masing tadi even Ayu sendiri dapat peluang naik pentas walaupun tak prepare text. Main taram ja cakap rojak bm-bi.

Inilah my first time bercakap depan orang ramai pasal vitiligo, siap dekat sebelah orang translate dengan bahasa isyarat apa Ayu cakap. Sebelum ni menulis dekat blog, ig & facebook ja. What an ohsem experience! Dan sebenarnya satu kejayaan besar bagi Ayu dapat bercakap depan orang ramai tentang Vitiligo tanpa secalit make up pun yang cover white spots. Nervous dia jangan cakap laaa. hahaha.

Image may contain: 1 person, indoor

Tak sempat nak mingle around dengan semua orang orang hebat tadi. Terlalu ramai. Dan masa pun suntuk. Terima kasih pihak penganjur program, volunteers dan orang ramai yang sangat sangat supportive siang tadi. This is a big opportunity yang selama ni Ayu cari untuk merealisasikan hasrat Ayu nak educate orang ramai tentang Vitiligo. Supaya masyarakat buka mata, menerima kami seadanya dan tak lagi beri pandangan yang tak menyenangkan bila berjumpa kami.

Tak tau macamana Ayu nak describe my thoughts and feelings sepanjang program tadi. Patutlah masa register dapat free tisu. Hahaha. Memang menitis air mata sepanjang program tadi. 

So next program, uols semua wajib bawak family & friends datang meriahkan lagi program ni, k! Spread love & positive vibes!

MRDS website:
http://www.mrds.org.my/

Official Fb Page MRDS:
https://www.facebook.com/MalaysianRareDisordersSociety/

Official Instagram MRDS:
https://www.instagram.com/officialmrds/

03 February 2018

#AyuMenang!

Alhamdulillahhh. Rezeki Ayu bulan ni ada tuah dalam 3 giveaway.

1. ole ole daripada Korea daripada Siti Yang Menaip!


2. Cash RM50 daripada giveaway kolaborasi Emas Putih x Ph



3. Notebook With Doodle Cover by Fazz



Terima kasih ye tuan tanah! Moga rezeki uols bertambah tambah lepas ni.
Terima kasih sekali lagi!

01 February 2018

Free trip ke Seoul/Phuket/Langkawi dengan Traveloka 'Fly & Win' Challenge!!! Rugi weh kalau tak try

Ayu suka betul join contest yang hadiah dia meleleh leleh macam ni tau. hehehe. Mana tau kan kot memang dah tertulis rezeki.

Hadiah-hadiah yang menanti:

Grand Prize Winner
6 hari 5 malam ke Seoul untuk 2 orang 
(Flight and accommodations only) 

1st Runner Up 
 5 hari 4 malam ke Phuket untuk 2 orang 
(Flight and accommodations only)

2nd Runner Up 
4 hari 3 malam ke Langkawi untuk 2 orang 
(Flight and accommodations only)

Hadiah orang bertuah Facebook Sharing
2 orang pemenang bertuah akan dapat RM1000 Traveloka vouchers 

Contest ni terbuka kepada semua rakyat Malaysia yang berumur 18 tahun dan ke atas. kalau bawah umur boleh jugak join tapi kena dapatkan kebenaran daripada mak ayah tau. Dan syarat paling penting mesti ada account Facebook yang sah.  Ada lagi beberapa syarat lain yang korang kena baca & faham. Jangan malas baca t&c contest tau! Ayu babap kang!

Macamana nak join main game ni? senang je.

1) Klik link ni: CNY 2018 Contest

2) Nanti keluar gambar seperti dibawah ni dan klik “Login wint Facebook” tu untuk connect pada FB uols 


3) Bila dah berjaya connect dengan Facebook, nanti akan muncul seperti gambar di bawah ini. klik part “Term and Conditions”. Baca dan fahami supaya penyertaan uols tak sia-sia kena reject.

4) Lepastu, uols boleh klik “Instruction” untuk baca secara ringkas cara untuk main mini game daripada Traveloka ni.


5) Kalau dah faham, klik “Start Game”.


Mula mula Ayu main adoiii! Susah gila nak control kapal terbang tu. Nak elak halangan halangan. Nak maintainkan level kapal terbang. Tak boleh tinggi sangat, tak boleh rendah sangat. Nak kutip angpau untuk extra point lagi. Tapi lepas tigapatkali try, haaaa. Berbunga bunga. Rasa macam ada chance nak menang ni. hehehe. Setakat ni point paling tinggi ayu dapat 236. Ada banyak masa lagi nak try. 


Uols boleh main seberapa banyak kali game ni. Tapi maximum 5 kali sehari je boleh submit score. Rasa rasa dapat point paling tinggi, baru submit. Syarat nak submit score pulak kena share dulu. Kalau tak, button submit score tu tak boleh klik. 

Jangan lupa tau. Tempoh contest 
22 / 1 / 2018 (12 malam) – 28 / 2 / 2018 (11.59pm)

Lagi best kalau like, follow & see first Official FbPage Traveloka. Senang nak tengok apa apa update lepas ni. Harap harap ada rezki Ayu! hehehe

Bestnya join GALS, hadiah untuk 5 PEMENANG

Seronok tau join giveaway LubukSeni.com ... So far, hadiah yang di-offer sangat puas hati. Selain spesis jarang ditemui, diorang tawarkan hadiah meleleh untuk ramai pemenang. Kali ni, pemenang untuk 5 orang. Ramai tuhhh, rugi la kalau tak join kanss.

Kalau nak join giveaway, uols klik je gambar kat bawah ni ya!

Banyak rupanya entry menarik kat LubukSeni.com . Kalau sesaperrr minat seni eloklahh singgah blog ni sebab memacam idea uols boleh dapat. Antara perkongsian dalam blog ni ialah:

Dah alang-alang singgah tu, jom Follow BLOG Lubuk Seni [tekan sini]  Serius best follow diorang sebab lepas ni, banyak lagi entry kreatipp penuh warna-warni. Follow rerapatt okke!

PolicyStreet Menawarkan Insurans Terbaik di Malaysia Serendah RM5/Sebulan

[Siapa Nak Join Contest Ini Sila Tekan Banner Diatas]

PolicyStreet Menawarkan Insurans Terbaik di Malaysia Serendah RM5/Sebulan | PolicyStreet merupakan syarikat insurans yang menawarkan perkhidmatan insurans untuk sesiapa sahaja yang berkemampuan. Mereka memberikan nama syarikat mereka sebagai PolicyStreet kerana mereka mahu menjadi sebahagian daripada perjalanan hidup anda ketika anda melalui waktu – waktu yang kritikal seperti mendapatkan telefon pintar pertama anda, percutian ke luar negara, gadaian yang pertama, perkahwinan anda dan juga menjadi ibu bapa.

No automatic alt text available.

Teknologi telah membantu mereka untuk menjalani komitmen ini tetapi apa yang lebih penting adalah semangat mereka untuk membantu masayarakat telah membuatkan mereka untuk menubuhkan syarikat PolicyStreet ini. Insurans ini ditubuhkan oleh sekumpulan orang dan mereka mahu meneruskan legasi ini. Mereka juga komited dalam menawarkan insurans untuk orang yang tersayang, untuk benda yang anda hargai serta masyarakat dengan cara yang mudah dan berkemampuan.

Image may contain: text

Pakej – Pakej Yang Ditawarkan di PolicyStreet Yang Anda Perlu Miliki
  1. Manulife ManuProtect Term Life Insurance 


Ia merupakan pakej insurans yang digelar sebagai insurans yang paling berpatutan di dalam insurance kehidupan di Malaysia. ManuProtect memberikan bayaran penuh pada waktu kematian atau kecacatan yang disebabkan oleh sebab semulajadi ataupun kemalangan, dengan beberapa pilihan untuk liputan untuk sakit yang kritikal. 

Antara ciri – ciri dan tawaran yang diberikan oleh Manulife ManuProtect adalah;

  • Insurans Premium yang bermula dari RM5/ Sebulan
  • Amaun keseluruhan yang bermula dari RM 50K – RM 600K
  • Amaun kematian dari kemalangan yang berjumlah 2X ganda dari amaun keseluruhan
  • Penyakit kritikal akan menerima 30% dari amaun keseluruhan
  • Umur kemasukan yang terakhir adalah 60 tahun manakala umur yang ditamatkan adalah 80 tahun
  • Tiada kontrak untuk jangka masa yang panjang dan anda boleh membatalkan pada bila – bila masa

Kelebihan yang disediakan oleh ManuLife ManuProtect adalah;
  • Kematian disebabkan oleh faktor semulajadi 
          - Amaun keseluruhan berjumlah RM50K – RM600K
          - Dibayar kepada penama
  • Kecatatan yang disebabkan oleh faktor semulajadi atau kemalangan
          - Amaun keseluruhan berjumlah RM50K – RM600K
          - Dibayar kepada orang yang membayar insurans
  • Kematian disebabkan oleh kemalangan 
          - 2X ganda daripada amaun keseluruhan
          - Dibayar kepada orang yang membayar insurans ataupun penama
  • Penyakit kritikal 
          - 30% daripada amaun keseluruhan (RM15K – 180K)
          - Dibayar kepada orang yang membayar insurans

Dapatkan ManuLife ManuProtect SEKARANG di https://products.policystreet.com/manulife/manuprotect/overview 


2. AXA 200 Cancer Care 

Image result for axa 200 cancer care

Dengan jumlah pesakit kanser yang ramai pada hari ini, insurans ini ditawarkan untuk melindungi orang ramai daripada penyakit kanser, dengan memberikan bayaran penuh apabila anda dikesan dengan kanser, dan juga bayaran tahunan untuk anda merawat kanser.

Antara ciri – ciri AXA 200 Cancer Care adalah;
  • Ia berada di bawah AXA Affin Life di mana bayaran adalah dijamin kepada pembayar insurans
  • Bayaran premium yang bermula dari RM45/bulan bergantung kepada umur
  • Bayaran Rawatan Terapi yang bermula dari RM30K
  • Bayaran Untuk Kesihatan yang bermula dari RM6K setahun
  • Pendapat Perubatan Kedua yang diberikan secara percuma 
  • Umur terakhir untuk menyertai insurans ini adalah 50 tahun dan perlindungan diberikan selama 20 tahun
  • Pemeriksaan kesihatan yang berjumlah RM 599 di Beacon Hospital
  • Anda tidak memerlukan pemeriksaan kesihatan untuk menyertai AXA 200 Cancer Care

Tujuan insurans ini diwujudkan adalah untuk menyediakan satu jumlah wang untuk rawatan kanser  sekiranya anda didiagnosis dengan penyakit tersebut. Anda akan diberikan bayaran keseluruhan dan juga bayaran ‘bonus’ sehingga lima tahun untuk setiap tahun anda hidup. Insurans ini akan bertahan sehinga 20 tahun dan apabila tahun tersebut berakhir, anda boleh mendapatkan insurans yang baru sekiranya anda berumur di bawah 50 tahun.

Image may contain: text

Kelebihan – kelebihan yang ditawarkan oleh AXA 200 Cancer Care termasuklah;
  • Manfaat untuk Rawatan Terapi
        - Sekiranya orang yang membayar insurans tersebut didiagnos dengan kanser, mereka akan                   menerima bayaran insurans minimum RM30K.
  • Manfaat Untuk Sembuh
        - Orang yang membayar insurans juga akan menerima bayarann insurans secara tahunan yang                 berjumlah minimum RM6K setahun selama 5 tahun.
  • Pendapat Perubatan Kedua
        - Apbila anda mendapat pendapat untuk terapi atau pembedahan yang pertama daripada seorang             doktor, insurans ini menyediakan pendapat kedua dari doktor panel secara percuma.
  • Manfaat untuk Penama
       - Sekiranya orang yang membayar insurans meninggal sebelum didiagnos dengan kanser, penam            akan menerima bayaran insurans minimum RM1K.
  • Servis Penjaga
      - Orang yang membayar insurans boleh menghubungi AXA untuk mendapatkan penjagaan dari              jururawat, perubatan, ataupun pembuatan rambut palsu.
  • Baucer Pemeriksaan Kesihatan
      - Anda akan menerima baucer pemeriksaan kesihatan bernilai RM599 dengan setiap pembelian              pakej AXA 200 Cancer Care.


Dapatkan AXA 200 Cancer Care SEKARANG di https://products.policystreet.com/axa/cancercare/overview

3. MSIG Take It Easy Pet Insurance

Image result for pet insurance

Insurans ini dijamin oleh MSIG, di mana ia adalah satu – satunya insurans untuk haiwan peliharaan anda yang berada di pasaran. Bermula dari hanya RM18/bulan, insurans haiwan peliharaan ini memberikan perlindungan untuk veterinar, bil ER, ubat – ubatan & suntikan dan juga kos untuk pengebumian sekiranya haiwan peliharaan anda sakit, cedera ataupun meninggal. 

Ciri – ciri MSIG Take It Easy Pet Insurance adalah;

Related image
  • Dijamin oleh MSIG
  • Bayaran Premium bermula RM18/sebulan
  • Manfaat Perubatan Haiwan Peliharaan sehingga RM5K
  • Manfaat kematian disebabkan oleh sakit dan juga kemalangan sehingga RM5K
  • Manfaat pengebumian dan pembakaran sehingga RM1K
  • Pengiklanan dan juga kos penembuhan untuk haiwan peliharaan yang hilang sehingga RM1K
  • Boleh didapati untuk anjung dan kucing yang mempunyai mikrocip yang berumur 12 minggu sehingga 9 tahun
  • Insurans ini tidak disediakan untuk haiwan yang larangan ataupun spesis yang diharamkan oleh keraajaan, orang awam, ataupun pihak berkuasa.


Kelebihan – kelebihan yang boleh didapati sekiranya anda mengambil MSIG Take It Easy Pet Insurance termasuklah;
  • Manfaat Veterinar dan juga Pembedahan
Sekiranya haiwan peliharaan anda cedera ataupun sakit, insurans ini akan memberikan perlindungan kepada bil veterinar sehingga RM5K. Sekiranya terdapat pembedahan, ia akan melindungi kos selepas pembedahan sehingga 60 hari.
  • Manfaat Kematian 
Tuan kepada haiwan peliharaan yang mati akan menerima sehingga RM5K untuk mendapatkan haiwan peliharaan yang baru.
  • Manfaat Untuk Pengebumian 
Anda akan menerima sehingga RM1K untuk kos pengebumian ataupun pembakaran.
  • Pengiklanan Untuk Haiwan Peliharaan Yang Hilang 
Anda akan menerima bayaran sehingga RM1K untuk mengiklankan haiwan peliharaan anda yang hilang dan juga untuk membayar ganjaran kepada orang yang menemui haiwan anda.
  • Asrama Untuk Haiwan Peliharaan Anda
Apabila tuan haiwan peliharaan tersebut dimasukkan ke hospital lebih dari tiga hari, haiwan peliharaan anda akan dimasukkan ke asrama dan dibayar sehingga RM 2.5K.
  • Liabiliti Pihak Ketiga
Apabila haian peliharaan anda melakukan kecederaan kepada orang lain ataupun merosakkan harta benda mereka, insurans ini akan memberikan perlindungan sehingga RM100K.

Dapatkan MSIG Pet Insurance SEKARANG di : https://products.policystreet.com/axa/cancercare/overview

Kelebihan Mendaftar Insurans Dengan PolicyStreet 

Image may contain: text

Mudah Digunakan

Policy Street tidak memerlukan anda untuk pening kepala kerana ia menawarkan pakej – pakej yang sesuai untuk anda. Setiap pakej telah diberitahu akan fungsi dan kelebihan masing – masing, jadi anda hanya perlu memilih pakej yang anda perlu gunakan dan mula mengambil insurans tersebut untuk kehidupan, harta dan juga kesihatan anda. 

Pelbagai Pakej Yang Ditawarkan

Image may contain: text

Anda boleh memilih pakej – pakej yang diberikan berdasarkan keperluan dan juga kepentingan anda. Contohnya, jika anda mempunyai penyakit kanser, anda boleh memilih AXA 200 Cancer Care kerana Policy Street akan memberikan perlindungan insuran untuk anda yang mendapat penyakit ini dan juga duit tahunan untuk anda gunakan bagi mengubati penyakit ini. Anda juga boleh memilih pakej untuk melindungi kehidupan, harta dan juga perniagaan anda.

Harga Yang Berpatutan

No automatic alt text available.

Setiap pakej Policy Street akan memberikan anda komitmen bulanan yang amat rendah dan mampu milik di mana anda tidak akan terkesan dengan potongan insurans pada setiap bulan. Anda boleh membayar serendah RM5 / sebulan untuk insurans perlindungan kehidupan anda dan anda akan dilindungi oleh insurans Policy Street.

Dapatkan Insurans Daripada PolicyStreet Sekarang!

PolicyStreet sedang mengadakan promosi sempena Tahun Baru Cina jadi anda perlu mendapatkannya sekarang. Anda boleh menerima Ang Paw bayaran balik sehingga RM 50 dengan menggunakan kod rujukan yang anda akan terima apabila anda melakukan pembelian melalui Policy Street. Caranya adalah dengan menekan link seperti berikut;

Promosi Tahun Baru Cina PolicyStreet: http://campaign.policystreet.com/web/cny/index.html