11 February 2018

Strongman Challenge Tuaran, Sabah - 3&4 Mac 2018

Encik suami Ayu ni aktif dengan sukan strongman sejak 2015 lagi. Tapi ye la masa tu kekangan masa bekerja mengkayakan orang lain macam nak mati. Sekarang bila dah start kerja masa sendiri ni, mula laa dia serius join pertandingan sana sini. 

Mula mula Ayu sendiri tak sangka sampai tahap ni dia punya serius. Tiap kali dia ada training, ada masa Ayu turun laa jadi penonton. Support. Walaupun masa dia training tu sibuk dengan handphone sendiri dan main aci ligan dengan Fateh. Hahaha. Sebelum ni pun encik suami join pertandingan yang dekat dekat je.

Tahun 2018, tahun gemilang laa buat dia. Awal bulan haritu dapat top 5 (no.4) dalam event strongman challenge flip tayar 200kg di Batang Kali haritu. Meh tengok sini:


Image may contain: 5 people, people smiling, people standing and outdoor

Yang paling tak sangka rezeki encik suami ditaja oleh ATF Sport Taping bila dia nekad nak masuk strongman challenge di Tuaran, Sabah 3&4 Mac 2014. Alhamdulillah! Yang ditaja dia seorang. Jadinya ke Sabah nanti dia seorang je laa. Sobs3. Tak ada rezki Ayu nak join terbang sekali. Lagipun diorang kat sana dah set sesama atlit tong tong untuk penginapan. Takpelah. Ai is redho. Tapi makesure kena menang tau! Next game kita planning elok elok pergi 1 family.

siapa kenal sebelah encik suami tu? Kalau nak tau tu player ragbi Malaysia.
Bigboss ATF Sport Taping. 

Ayu & Fateh sentiasa doakan. Eh! Baru 11 Februari daaa. Hahaha. Gaya buat ucapan macam dah nak terbang ke Sabah malam ni. Apa apaun, start harini dah kena ada doa kemenangan & dipermudahkan urusan kat sana. Uols yang baca post Ayu ni, doakan sama kejayaan encik suami kat sana nanti eh!

Image may contain: one or more people and outdoor

Kat lengan encik suami bertempek warna warni tu nanti Ayu story lain k. Sangat sangat berguna tau benda tu. 

Giveaway : Travel Totebag by Ana Suhana

Giveaway : Travel Totebag by Ana Suhana


Bismillah. 
Harap harap ada rezeki Ayu tambah koleksi totebag! hehehe Jom rama ramai join GA dari Ana Suhana! Nak join, klik banner tau.

HADIAH :
5 orang pemenang akan mendapat sebuah Totebag bertemakan travel (tempat-tempat menarik di dalam atau luar negara) dan sebatang pen perfume!

04 February 2018

Mingle & Pitch Program - Malaysian Rare Disorders Society

"be thankful for what you have, you'll end up having more. 
If you concentrate on what you don't have, you will never ever have enough"

Ceritanya, Ayu follow rapat facebook Doktor Rusyainie. So daripada posting beliau, dia share pulak post tuan Syed Azmi. Daripada sini lah Ayu dapat tau pasal event Mingle & Pitch ni. Terkinja kinja lah Ayu text person in charge walaupun eventnya besok. Risau jugak tempat penuh ke apa kan. 

Masa text tu, Ayu bagitau yang Ayu adalah pesakit Vitiligo. Is Vitiligo community included in this society? Dan Ayu tersangat lah happy bila diorang sangat mengalu-alukan kedatangan Ayu.

No automatic alt text available.

Macam tiba tiba je eh?
Tak lah. Sebenarnya kalau uols nak tau, 28 Februari adalah World Rare Disease Day. So event ni berlangsung sempena kempen ni la sepanjang bulan Februari. 

Image result for world rare disease day

Terima kasih buat cinta hati Raja Yusaini yang beri keizinan Ayu pergi jugak event ni. Kalau tak asalnya nak pergi sefamili, tapi sebab selsema Fateh makin teruk pulak harini. Jadinya terpaksa dikuarantin.

Ayu sampai awal sikit sebelum program bermula. Sempat tolong ikat belon duduk sebelah 'makcik'. Bercerita tentang arwah cucunya, salah seorang pesakit yang tergolong dalam rare disorders, cabaran dan perjuangan beliau. Dan Ayu pun sempat cerita serba sikit apa yang Ayu pernah lalui dengan Vitiligo. 

Lepas habis sembang, ada orang panggil 'makcik' ni "Dato.. Dato..."
Baru laa Ayu tau sebenarnya beliau adalah adalah Dato' Hatijah Ayob, presiden Malaysian Rare Disorders Society (MRDS). Hahahaha. My Bad. Tak sempat nak selfie pun dengan orang penting ni. *tepuk dahi*. She's very very humble. Adore her so much! Sampai sekarang teringat ingat lenggok manisnya percakapan Dato'. Boleh bayang dah macamana Dato' cakap dengan anak cucu penuh kasih sayang.

Image may contain: 4 people, people standing, shoes and outdoor

Dan sempat jugak having conversation dengan Ainaa, one of the pitchers. She's fighting with muscle progressive disease - Spinal Muscular Atrophy (SMA). Tapi, jangan pandang sebelah mata. Hebat orangnya. Kagum dengan usaha Ainaa hasilkan kraf yang terrrrsangatlah comel comel even orang yang sihat sempurna fizikalnya akan tercabar dengan kemampuan Ainaa. Sebab keterbatasan Ainaa nak bergerak, dia tak mampu nak bekerja macam orang lain. So Ainaa deside untuk jadi freelance artist.

Check her Ig here:
Sumpah cantik cantik gilaaaa hasil tangan Ainaa! 

Image may contain: 2 people, people smiling, people sitting and outdoor
Image may contain: 1 person
cantikkkkk kan? Geram rasa nak beli semua!
Ada lagi beberapa booth lagi tadi yang sajikan hasil seni masing masing. Semuanya dijual dengan harga tak masuk akal kalau nak dibandingkan dengan usaha diorang buat benda berseni. Masa ni orang tengah busy set up tempat. Sempat sembang dengan Ainaa ja sebab booth dia ja yang dah complete masa tu.

No automatic alt text available.

Tak lupa Ayu dapat kenal dengan very lovely & cheerful person, Nadia. Antara orang penting dalam program ni. 

Image may contain: 2 people, people smiling, selfie and close-up

Dapat bertentang mata pulak dengan aktivis terkenal tanah air, Syed Azmi. Havoc & ceria habis laaa event siang tadi sebab tuan Syed Azmi jadi emcee. Sekarang ni bila baca posting Facebook dia, aku ni dah terbayang bayang macam dia tengah bercakap pulak. Ahahaha. Kata kata semangat yang diorang bagi kat Ayu takkan pernah Ayu lupa. Terima kasih!

Image may contain: 2 people, people smiling, glasses and close-up

Ringkasnya program tadi Ayu dapat kenal ramaiiii kawan baru yang tergolong dalam 'rare disorders'. Nak sebut satu satu... neurofibromatosis, phelan mcdermid, spinal muscular atrophy, osteogenesis imperfecta, achondroplasia... tergeliat lidah! Semuanya berpeluang share pasal diri masing masing tadi even Ayu sendiri dapat peluang naik pentas walaupun tak prepare text. Main taram ja cakap rojak bm-bi.

Inilah my first time bercakap depan orang ramai pasal vitiligo, siap dekat sebelah orang translate dengan bahasa isyarat apa Ayu cakap. Sebelum ni menulis dekat blog, ig & facebook ja. What an ohsem experience! Dan sebenarnya satu kejayaan besar bagi Ayu dapat bercakap depan orang ramai tentang Vitiligo tanpa secalit make up pun yang cover white spots. Nervous dia jangan cakap laaa. hahaha.

Image may contain: 1 person, indoor

Tak sempat nak mingle around dengan semua orang orang hebat tadi. Terlalu ramai. Dan masa pun suntuk. Terima kasih pihak penganjur program, volunteers dan orang ramai yang sangat sangat supportive siang tadi. This is a big opportunity yang selama ni Ayu cari untuk merealisasikan hasrat Ayu nak educate orang ramai tentang Vitiligo. Supaya masyarakat buka mata, menerima kami seadanya dan tak lagi beri pandangan yang tak menyenangkan bila berjumpa kami.

Tak tau macamana Ayu nak describe my thoughts and feelings sepanjang program tadi. Patutlah masa register dapat free tisu. Hahaha. Memang menitis air mata sepanjang program tadi. 

So next program, uols semua wajib bawak family & friends datang meriahkan lagi program ni, k! Spread love & positive vibes!

MRDS website:
http://www.mrds.org.my/

Official Fb Page MRDS:
https://www.facebook.com/MalaysianRareDisordersSociety/

Official Instagram MRDS:
https://www.instagram.com/officialmrds/

03 February 2018

#AyuMenang!

Alhamdulillahhh. Rezeki Ayu bulan ni ada tuah dalam 3 giveaway.

1. ole ole daripada Korea daripada Siti Yang Menaip!


2. Cash RM50 daripada giveaway kolaborasi Emas Putih x Ph



3. Notebook With Doodle Cover by Fazz



Terima kasih ye tuan tanah! Moga rezeki uols bertambah tambah lepas ni.
Terima kasih sekali lagi!

01 February 2018

Free trip ke Seoul/Phuket/Langkawi dengan Traveloka 'Fly & Win' Challenge!!! Rugi weh kalau tak try

Ayu suka betul join contest yang hadiah dia meleleh leleh macam ni tau. hehehe. Mana tau kan kot memang dah tertulis rezeki.

Hadiah-hadiah yang menanti:

Grand Prize Winner
6 hari 5 malam ke Seoul untuk 2 orang 
(Flight and accommodations only) 

1st Runner Up 
 5 hari 4 malam ke Phuket untuk 2 orang 
(Flight and accommodations only)

2nd Runner Up 
4 hari 3 malam ke Langkawi untuk 2 orang 
(Flight and accommodations only)

Hadiah orang bertuah Facebook Sharing
2 orang pemenang bertuah akan dapat RM1000 Traveloka vouchers 

Contest ni terbuka kepada semua rakyat Malaysia yang berumur 18 tahun dan ke atas. kalau bawah umur boleh jugak join tapi kena dapatkan kebenaran daripada mak ayah tau. Dan syarat paling penting mesti ada account Facebook yang sah.  Ada lagi beberapa syarat lain yang korang kena baca & faham. Jangan malas baca t&c contest tau! Ayu babap kang!

Macamana nak join main game ni? senang je.

1) Klik link ni: CNY 2018 Contest

2) Nanti keluar gambar seperti dibawah ni dan klik “Login wint Facebook” tu untuk connect pada FB uols 


3) Bila dah berjaya connect dengan Facebook, nanti akan muncul seperti gambar di bawah ini. klik part “Term and Conditions”. Baca dan fahami supaya penyertaan uols tak sia-sia kena reject.

4) Lepastu, uols boleh klik “Instruction” untuk baca secara ringkas cara untuk main mini game daripada Traveloka ni.


5) Kalau dah faham, klik “Start Game”.


Mula mula Ayu main adoiii! Susah gila nak control kapal terbang tu. Nak elak halangan halangan. Nak maintainkan level kapal terbang. Tak boleh tinggi sangat, tak boleh rendah sangat. Nak kutip angpau untuk extra point lagi. Tapi lepas tigapatkali try, haaaa. Berbunga bunga. Rasa macam ada chance nak menang ni. hehehe. Setakat ni point paling tinggi ayu dapat 236. Ada banyak masa lagi nak try. 


Uols boleh main seberapa banyak kali game ni. Tapi maximum 5 kali sehari je boleh submit score. Rasa rasa dapat point paling tinggi, baru submit. Syarat nak submit score pulak kena share dulu. Kalau tak, button submit score tu tak boleh klik. 

Jangan lupa tau. Tempoh contest 
22 / 1 / 2018 (12 malam) – 28 / 2 / 2018 (11.59pm)

Lagi best kalau like, follow & see first Official FbPage Traveloka. Senang nak tengok apa apa update lepas ni. Harap harap ada rezki Ayu! hehehe

Bestnya join GALS, hadiah untuk 5 PEMENANG

Seronok tau join giveaway LubukSeni.com ... So far, hadiah yang di-offer sangat puas hati. Selain spesis jarang ditemui, diorang tawarkan hadiah meleleh untuk ramai pemenang. Kali ni, pemenang untuk 5 orang. Ramai tuhhh, rugi la kalau tak join kanss.

Kalau nak join giveaway, uols klik je gambar kat bawah ni ya!

Banyak rupanya entry menarik kat LubukSeni.com . Kalau sesaperrr minat seni eloklahh singgah blog ni sebab memacam idea uols boleh dapat. Antara perkongsian dalam blog ni ialah:

Dah alang-alang singgah tu, jom Follow BLOG Lubuk Seni [tekan sini]  Serius best follow diorang sebab lepas ni, banyak lagi entry kreatipp penuh warna-warni. Follow rerapatt okke!

PolicyStreet Menawarkan Insurans Terbaik di Malaysia Serendah RM5/Sebulan

[Siapa Nak Join Contest Ini Sila Tekan Banner Diatas]

PolicyStreet Menawarkan Insurans Terbaik di Malaysia Serendah RM5/Sebulan | PolicyStreet merupakan syarikat insurans yang menawarkan perkhidmatan insurans untuk sesiapa sahaja yang berkemampuan. Mereka memberikan nama syarikat mereka sebagai PolicyStreet kerana mereka mahu menjadi sebahagian daripada perjalanan hidup anda ketika anda melalui waktu – waktu yang kritikal seperti mendapatkan telefon pintar pertama anda, percutian ke luar negara, gadaian yang pertama, perkahwinan anda dan juga menjadi ibu bapa.

No automatic alt text available.

Teknologi telah membantu mereka untuk menjalani komitmen ini tetapi apa yang lebih penting adalah semangat mereka untuk membantu masayarakat telah membuatkan mereka untuk menubuhkan syarikat PolicyStreet ini. Insurans ini ditubuhkan oleh sekumpulan orang dan mereka mahu meneruskan legasi ini. Mereka juga komited dalam menawarkan insurans untuk orang yang tersayang, untuk benda yang anda hargai serta masyarakat dengan cara yang mudah dan berkemampuan.

Image may contain: text

Pakej – Pakej Yang Ditawarkan di PolicyStreet Yang Anda Perlu Miliki
  1. Manulife ManuProtect Term Life Insurance 


Ia merupakan pakej insurans yang digelar sebagai insurans yang paling berpatutan di dalam insurance kehidupan di Malaysia. ManuProtect memberikan bayaran penuh pada waktu kematian atau kecacatan yang disebabkan oleh sebab semulajadi ataupun kemalangan, dengan beberapa pilihan untuk liputan untuk sakit yang kritikal. 

Antara ciri – ciri dan tawaran yang diberikan oleh Manulife ManuProtect adalah;

  • Insurans Premium yang bermula dari RM5/ Sebulan
  • Amaun keseluruhan yang bermula dari RM 50K – RM 600K
  • Amaun kematian dari kemalangan yang berjumlah 2X ganda dari amaun keseluruhan
  • Penyakit kritikal akan menerima 30% dari amaun keseluruhan
  • Umur kemasukan yang terakhir adalah 60 tahun manakala umur yang ditamatkan adalah 80 tahun
  • Tiada kontrak untuk jangka masa yang panjang dan anda boleh membatalkan pada bila – bila masa

Kelebihan yang disediakan oleh ManuLife ManuProtect adalah;
  • Kematian disebabkan oleh faktor semulajadi 
          - Amaun keseluruhan berjumlah RM50K – RM600K
          - Dibayar kepada penama
  • Kecatatan yang disebabkan oleh faktor semulajadi atau kemalangan
          - Amaun keseluruhan berjumlah RM50K – RM600K
          - Dibayar kepada orang yang membayar insurans
  • Kematian disebabkan oleh kemalangan 
          - 2X ganda daripada amaun keseluruhan
          - Dibayar kepada orang yang membayar insurans ataupun penama
  • Penyakit kritikal 
          - 30% daripada amaun keseluruhan (RM15K – 180K)
          - Dibayar kepada orang yang membayar insurans

Dapatkan ManuLife ManuProtect SEKARANG di https://products.policystreet.com/manulife/manuprotect/overview 


2. AXA 200 Cancer Care 

Image result for axa 200 cancer care

Dengan jumlah pesakit kanser yang ramai pada hari ini, insurans ini ditawarkan untuk melindungi orang ramai daripada penyakit kanser, dengan memberikan bayaran penuh apabila anda dikesan dengan kanser, dan juga bayaran tahunan untuk anda merawat kanser.

Antara ciri – ciri AXA 200 Cancer Care adalah;
  • Ia berada di bawah AXA Affin Life di mana bayaran adalah dijamin kepada pembayar insurans
  • Bayaran premium yang bermula dari RM45/bulan bergantung kepada umur
  • Bayaran Rawatan Terapi yang bermula dari RM30K
  • Bayaran Untuk Kesihatan yang bermula dari RM6K setahun
  • Pendapat Perubatan Kedua yang diberikan secara percuma 
  • Umur terakhir untuk menyertai insurans ini adalah 50 tahun dan perlindungan diberikan selama 20 tahun
  • Pemeriksaan kesihatan yang berjumlah RM 599 di Beacon Hospital
  • Anda tidak memerlukan pemeriksaan kesihatan untuk menyertai AXA 200 Cancer Care

Tujuan insurans ini diwujudkan adalah untuk menyediakan satu jumlah wang untuk rawatan kanser  sekiranya anda didiagnosis dengan penyakit tersebut. Anda akan diberikan bayaran keseluruhan dan juga bayaran ‘bonus’ sehingga lima tahun untuk setiap tahun anda hidup. Insurans ini akan bertahan sehinga 20 tahun dan apabila tahun tersebut berakhir, anda boleh mendapatkan insurans yang baru sekiranya anda berumur di bawah 50 tahun.

Image may contain: text

Kelebihan – kelebihan yang ditawarkan oleh AXA 200 Cancer Care termasuklah;
  • Manfaat untuk Rawatan Terapi
        - Sekiranya orang yang membayar insurans tersebut didiagnos dengan kanser, mereka akan                   menerima bayaran insurans minimum RM30K.
  • Manfaat Untuk Sembuh
        - Orang yang membayar insurans juga akan menerima bayarann insurans secara tahunan yang                 berjumlah minimum RM6K setahun selama 5 tahun.
  • Pendapat Perubatan Kedua
        - Apbila anda mendapat pendapat untuk terapi atau pembedahan yang pertama daripada seorang             doktor, insurans ini menyediakan pendapat kedua dari doktor panel secara percuma.
  • Manfaat untuk Penama
       - Sekiranya orang yang membayar insurans meninggal sebelum didiagnos dengan kanser, penam            akan menerima bayaran insurans minimum RM1K.
  • Servis Penjaga
      - Orang yang membayar insurans boleh menghubungi AXA untuk mendapatkan penjagaan dari              jururawat, perubatan, ataupun pembuatan rambut palsu.
  • Baucer Pemeriksaan Kesihatan
      - Anda akan menerima baucer pemeriksaan kesihatan bernilai RM599 dengan setiap pembelian              pakej AXA 200 Cancer Care.


Dapatkan AXA 200 Cancer Care SEKARANG di https://products.policystreet.com/axa/cancercare/overview

3. MSIG Take It Easy Pet Insurance

Image result for pet insurance

Insurans ini dijamin oleh MSIG, di mana ia adalah satu – satunya insurans untuk haiwan peliharaan anda yang berada di pasaran. Bermula dari hanya RM18/bulan, insurans haiwan peliharaan ini memberikan perlindungan untuk veterinar, bil ER, ubat – ubatan & suntikan dan juga kos untuk pengebumian sekiranya haiwan peliharaan anda sakit, cedera ataupun meninggal. 

Ciri – ciri MSIG Take It Easy Pet Insurance adalah;

Related image
  • Dijamin oleh MSIG
  • Bayaran Premium bermula RM18/sebulan
  • Manfaat Perubatan Haiwan Peliharaan sehingga RM5K
  • Manfaat kematian disebabkan oleh sakit dan juga kemalangan sehingga RM5K
  • Manfaat pengebumian dan pembakaran sehingga RM1K
  • Pengiklanan dan juga kos penembuhan untuk haiwan peliharaan yang hilang sehingga RM1K
  • Boleh didapati untuk anjung dan kucing yang mempunyai mikrocip yang berumur 12 minggu sehingga 9 tahun
  • Insurans ini tidak disediakan untuk haiwan yang larangan ataupun spesis yang diharamkan oleh keraajaan, orang awam, ataupun pihak berkuasa.


Kelebihan – kelebihan yang boleh didapati sekiranya anda mengambil MSIG Take It Easy Pet Insurance termasuklah;
  • Manfaat Veterinar dan juga Pembedahan
Sekiranya haiwan peliharaan anda cedera ataupun sakit, insurans ini akan memberikan perlindungan kepada bil veterinar sehingga RM5K. Sekiranya terdapat pembedahan, ia akan melindungi kos selepas pembedahan sehingga 60 hari.
  • Manfaat Kematian 
Tuan kepada haiwan peliharaan yang mati akan menerima sehingga RM5K untuk mendapatkan haiwan peliharaan yang baru.
  • Manfaat Untuk Pengebumian 
Anda akan menerima sehingga RM1K untuk kos pengebumian ataupun pembakaran.
  • Pengiklanan Untuk Haiwan Peliharaan Yang Hilang 
Anda akan menerima bayaran sehingga RM1K untuk mengiklankan haiwan peliharaan anda yang hilang dan juga untuk membayar ganjaran kepada orang yang menemui haiwan anda.
  • Asrama Untuk Haiwan Peliharaan Anda
Apabila tuan haiwan peliharaan tersebut dimasukkan ke hospital lebih dari tiga hari, haiwan peliharaan anda akan dimasukkan ke asrama dan dibayar sehingga RM 2.5K.
  • Liabiliti Pihak Ketiga
Apabila haian peliharaan anda melakukan kecederaan kepada orang lain ataupun merosakkan harta benda mereka, insurans ini akan memberikan perlindungan sehingga RM100K.

Dapatkan MSIG Pet Insurance SEKARANG di : https://products.policystreet.com/axa/cancercare/overview

Kelebihan Mendaftar Insurans Dengan PolicyStreet 

Image may contain: text

Mudah Digunakan

Policy Street tidak memerlukan anda untuk pening kepala kerana ia menawarkan pakej – pakej yang sesuai untuk anda. Setiap pakej telah diberitahu akan fungsi dan kelebihan masing – masing, jadi anda hanya perlu memilih pakej yang anda perlu gunakan dan mula mengambil insurans tersebut untuk kehidupan, harta dan juga kesihatan anda. 

Pelbagai Pakej Yang Ditawarkan

Image may contain: text

Anda boleh memilih pakej – pakej yang diberikan berdasarkan keperluan dan juga kepentingan anda. Contohnya, jika anda mempunyai penyakit kanser, anda boleh memilih AXA 200 Cancer Care kerana Policy Street akan memberikan perlindungan insuran untuk anda yang mendapat penyakit ini dan juga duit tahunan untuk anda gunakan bagi mengubati penyakit ini. Anda juga boleh memilih pakej untuk melindungi kehidupan, harta dan juga perniagaan anda.

Harga Yang Berpatutan

No automatic alt text available.

Setiap pakej Policy Street akan memberikan anda komitmen bulanan yang amat rendah dan mampu milik di mana anda tidak akan terkesan dengan potongan insurans pada setiap bulan. Anda boleh membayar serendah RM5 / sebulan untuk insurans perlindungan kehidupan anda dan anda akan dilindungi oleh insurans Policy Street.

Dapatkan Insurans Daripada PolicyStreet Sekarang!

PolicyStreet sedang mengadakan promosi sempena Tahun Baru Cina jadi anda perlu mendapatkannya sekarang. Anda boleh menerima Ang Paw bayaran balik sehingga RM 50 dengan menggunakan kod rujukan yang anda akan terima apabila anda melakukan pembelian melalui Policy Street. Caranya adalah dengan menekan link seperti berikut;

Promosi Tahun Baru Cina PolicyStreet: http://campaign.policystreet.com/web/cny/index.html

FEBRUARY GIVEAWAY by Lady in Red Planner


Lady in Red Planner nak bagi air freshener De'Xandra dekat 5 orang bertuah. Produk baru De'xandra ni. Ayu belum ada lagi. hehehe. Manatau ada rezeki kat sini. Sebab dah jatuh cinta dengan Zahra De'xandra. Bau bunga Jasmine tu fuhhhh. Even dudu rumah pun Ayu pakai.

Soalan:
 Apa yang anda suka baca dalam blog seseorang?


Jawapan:
Bila blogwalking, mana tajuk yang terpampang berkenaan travel Ayu akan baca dulu. Lagi best kalau dalam posting travel tu, blogger tulis review pasal makanan kat tempat yang diorang pergi. 

Selain tu, cerita pasal anak anak pun Ayu suka baca. Almaklum, bila dah jadi mak orang ni. Suka baca kisah parenting orang lain. Banyak gila input input Ayu dapat & apply kat anak sendiri contohnya macam blog yuyu zulaikha, namee roslan, cik epal... Ni antara blog lejen yang Ayu follow sejak tahun 2010 lagi sampai la sekarang. 

Segmen: Pencarian Bloglist By Aqilah Shahirah

Dah lama ayu tak join segmen macam ni. Jom ramai ramai meriahkan segmen Aqilah Shahirah.