07 January 2018

Cara bayar bil Coway Online

Sebab claim diri sendiri 'professional sales advisor', harus lah ada entri yang terpenting ni kat blog. Siapa ada produk Coway kat rumah angkat tangan! Yey! Terima kasih uols support Coway! hehehe

Firstly, Ayu nak bagitau siapa yang beli produk Coway dengan pakej lengkap sewa beli ie bayar bulanan, auto debit from saving account/debitcard/credit card is compulsory. Setiap bulan, Coway akan buat 3 kali cubaan untuk tolak duit bayaran. Selalunya awal, tengah & akhir bulan. Kalau 3 bulan berturut turut Coway gagal tolak duit bayaran, sistem auto debit akan off automatik. Dan bulan seterusnya, akan dikenakan RM10 handling fees. Memang itu rules yang Coway tetapkan. Janganlah marah Ayu tau. huhuhu

So!
Ayu nak tolong uols ni. Kalau ada bayaran Coway tertunggak, boleh clearkan bil melalui online banking via JomPAY Maybank2u. Senang ja.

Step 1: Login akaun maybank2u macam biasa. Lepastu, klik 'Bill Payment'


Step 2: Klik 'JomPAY'


Step 3: Klik 'Make a one-off payment'


Step 4: Masukkan jumlah bil yang uols nak bayar. Pilih ‘From Account’ uols.  Di bahagian ‘Biller Code’ isi 9928. Ini adalah code tetap untuk syarikat Coway.

Di bahagian ‘Ref 1’, uols  perlu isi code akaun produk. Code ni uols boleh dapat daripada agent dengan siapa uols beli. Sebab semua details uols, hanya agent tu sahaja ada akses dalam sistem. Dah lost contact dengan agent tu?

Takpa, jangan risau. Boleh terus call Coway Hotline 1800-88-8111. Minta je nombor code akaun produk uols kat operator tu cakap nak buat bill payment dekat JomPAY. 




Lepas bayar bil, andai kata nak sistem autodebit dah tak jalan, uols boleh call Coway Hotline jugak. Mintak untuk sambungkan balik autodebit setiap bulan. Rugi tu RM10 setiap bulan extra charge kalau teruskan manual payment. Teruskan ja dengan auto debit. Nanti takde la lupa nak bayar lagi. Kan? ;) 

Clear kan?
Kalau tak clear, perlukan bantuan, whatsapp ja Ayu anytime k!
011 320 88344
Professional Sales Advisor,
Coway HQ KL

No comments:

Post a Comment